Devinco is de korfbalvereniging uit Deventer. De naam Devinco betekent in het Latijn "ik overwin". De vereniging is in 2004 opgericht bij een fusie tussen de Deventer korfbalverenigingen Hellas en Korfoes. De groeiende vereniging heeft ongeveer 320 leden.

 

Devinco in het kort

De jeugd- en seniorenteams spelen hun wedstrijden op zaterdag. Doordeweeks trainen de teams één of twee keer en speelt het midweekteam. De vereniging komt met 5 of 6 seniorenteams uit de KNKV-competitie (wedstrijd- en breedtekorfbal). Er zijn ongeveer 15 jeugdteams actief in de competitie. Devinco kent ook G-korfbal: met 2 teams doen we mee aan de G-competitie.
Op zaterdagochtend zijn de Kangoeroe Klup (de allerjongste korfballers) én de trimgroep (met leden op leeftijd) in beweging. Op de woensdagavond is er KombiFit voor 30-plussers die in beweging willen blijven.

Naast korfbal zijn er bij Devinco regelmatig nevenactiviteiten voor jong en oud.

 

Beleidsplan 2016-2020: huidige positie versterken

In de eerste jaren van Devinco na 2006 hebben we hard gewerkt om een stabiele korfbalclub neer te zetten. Vanaf 2011 was het tijd om de vereniging naar een hoger plan te tillen. Dat hebben we toen vastgelegd in het Beleidsplan 2011-2016 Hoog op! De hoofddoelstellingen voor de afgelopen jaren waren: groeien en hoger korfballen. Een groot deel van de ambities uit 2011 hebben we gerealiseerd. Daar zijn we als vereniging trots op!

De groei stelt ons voor andere vragen en de nieuwe tijd brengt nieuwe eisen met zich mee. Daarom heeft het bestuur, samen met de leden en commissies, in 2016 een nieuw beleidsplan opgesteld: Devinco naar 2020.

De leden van Devinco willen doorgaan op de ingeslagen koers en de huidige positie versterken. De belangrijkste doelstellingen voor 2020 zijn:

  • de vereniging blijft licht verder groeien
  • Devinco 1 is een stabiele 2e klasser
  • de vereniging zet in op ledenwerving bij vooral de jongste jeugd (E, F en Kangoeroes) en op ledenbehoud bij vooral de oudere jeugd (A en B)
  • de vereniging heeft voldoende actieve vrijwilligers
  • het hoofdveld is vernieuwd.

 

Devinco-accommodatie

De thuisbasis van de club is de veldaccommodatie op sportpark Rielerenk aan de Bolkesteinlaan. Devinco beschikt over prachtige kunstgrasvelden. De accommodatie wordt mede gebruikt door BIXO,  "buitengewoon in buitenschoolse opvang". 

Devinco speelt in het zaalseizoen tijdens de winter haar thuiswedstrijden op zaterdag in sporthal De Scheg. Voor de trainingen gebruikt Devinco sporthal De Scheg, sporthal Keizerslanden en sporthal De Kroon.

 

Tenue

Devinco speelt de wedstrijden in een tenue met een lichtblauw shirt en zwarte broek of rok. De vereniging stelt de shirts beschikbaar aan de teams, met steun van sponsoren.

 

Bestuur en commissies

Kijk bij Contact voor de contactgegevens van bestuur en commissies.

 

Statuten en huishoudelijk reglement

Zoals iedere vereniging heeft Devinco statuten en een huishoudelijk reglement

sidebar DevincoF1 kampioen 26sept2015